Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Българската икономика е 3.6 пъти по- енергоемка, отколкото средната

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Българската икономика е 3.6 пъти по- енергоемка, отколкото средната
Коментари Харесай

Каримански: Не е нормално българската икономика да е по-енергоемка от европейската

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Българската стопанска система е 3.6 пъти по- енергоемка, в сравнение с междинната европейска стопанска система. Важно е да се направи промяна в енергетиката, в ТЕЦ-овете, не може да нямаме готовност по какъв начин централите да бъдат ефикасни. Проблемът в този момент е обвързван с капитала в индустриалния бранш, разяснява по БТВ Любомир Каримански, ръководител на бюджетната комисия от Има Такъв Народ.

" Ние би трябвало да имаме финансови принадлежности. Планът за резистентност би трябвало да промени диспропорцията сред грантове и финансови принадлежности. Защото заемите се връщат още веднъж в Европа. Ние желаеме тези средства да останат в България. Повече от два месеца аламирам за инфлацията, няма прогноза за нея. Никой не повдига въпроса какво вършим след мораториума. Българска народна банка би трябвало да вземе ясна позиция по какъв начин бихме противодействали. Имаме буфери в Централната банка, комисията по финансов контрол. 

Балонът на ипотечни заеми както в Америка, по този начин и в Европа нараства. Няма по какъв начин да изключим вноса на инфлация. 

Има още механизми и те са през разнообразни промени на закони даже от страна на индустриалния бранш, тъй че той да бъде поощрен. "  

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР